2015-03-21 Zigmas Vaišvila „Kodėl Lietuva dirba Rusijos reakcionierių naudai?“

Zigmas VaišvilaKovo 19 d. pagarsinta apie kratas 11 Lietuvos Respublikos piliečių namuose 2015-01-15 d. LR Generalinėje prokuratūroje pradėtame ikiteisminiame tyrime pagal LR baudžiamojo kodekso 121 str. - antikonstitucinių grupių ar organizacijų kūrimas ir veikla. Generalinė prokuratūra, gal mėtydama pėdsakus, šį darbą pavedė Klaipėdos apygardos prokuratūrai, kurios nurodymu ir Vilniuje policija vykdė kratas, ieškodama net sprogmenų. Turėtų atrodyti labai rimtai – sužinojome, kad Lietuvoje sukurtos organizacijos ar ginkluotos grupės, siekiančios neteisėtu būdu pakeisti Lietuvos valstybės konstitucinę santvarką, kėsintis į jos nepriklausomybę, pažeisti teritorijos vientisumą. Tik neišgirdome svarbiausio – kokia gi tai pogrindinė organizacija. Signataras A. Patackas prisipažino, kad vėl kuria pogrindį, nes kitaip šioje Lietuvoje ne ką begalima nuveikti. Sisteminė žiniasklaida, kaip ir D. Ulbinaitės atveju, tik paskelbė iš anksto paruoštą „pranešimą spaudai“. Nė vienas šios „profesionalios“ žurnalistikos „korifėjų“ nepaklausė prokuratūros, kokia gi galimai net sprogmenimis ginkluota organizacija ruošiasi neteisėtai keisti Lietuvoje valdžią, kokie ginklų arsenalai rasti. Mirtina tyla – viešumon paleisti tik iš anksto suderinti pareiškimai. Ko gero, ir neišgirsime šios pogrindinės organizacijos pavadinimo. Svarbiausia, rimtai visus išgąsdinti, kad užsičiauptume, kad savo nuomonės, besiskiriančios nuo V. Landsbergio ir D. Grybauskaitės nuomonės, nedrįstume pasakyti net namie šeimos ir draugų rate.

Baimės už savo juodus darbus Lietuvoje kupina Prezidentės D. Grybauskaitės valdžia Lietuvoje liko beveik vieniša – išsiskyrė Europos Sąjungos ir mūsų Didžiosios Ponios požiūris į pagrindinį klausimą, ar kariauti Ukrainoje? Ukraina kovo 21 d. Lietuvos Prezidentei Kijeve įteiks Ukrainos „Metų žmogaus“ apdovanojimą už nuoseklų ir aktyvų Ukrainos europinio pasirinkimo palaikymą. Jei „europiniu pasirinkimu“ vadinamas oligarchų susodinimas į pagrindines valdžios kėdes ir jų nuosavų kariuomenių bei jų tarpusavio karų įteisinimas, Krymo atidavimas Rusijai ir karo eskalavimas, tai p. D. Grybauskaitė yra labai tinkamas Ukrainos pasirinkimas. Tinkantis ir Rusijos valdžiai, kuri Kremliaus propagandinės interneto svetainės www.regnum.ru straipsniuose 2009 m. prieš Lietuvos Prezidento rinkimus mus ragino pasirinkti vienintelę tinkamą kandidatę p. Dalią Grybauskaitę. Beje, kažkodėl ji mums iki šiol neuždrausta, nors šį mėnesį sužinojome, kad naujoji Lietuvos cenzūra iš anksto žino tiesioginame eteryje Rusijos transliuojamų TV laidų turinį, nes žino, kada kurios laidos retransliaciją nutraukti.

Šiandien Kijeve vyksiančioje Lietuvos ir Ukrainos Prezidentų spaudos konferencijoje norėčiau išgirsti jų pareiškimą, kad Ukraina išduoda Lietuvai šioje šalyje nuo mūsų teisėsaugos besislapstančius Sausio 13-osios bylos įtariamuosius, visų pirma, TSRS vidaus kariuomenės divizijos Vilniuje vadą A. Žitnikovą, kurio įsakymu jo pavaldiniai mus talžė ne tik Maironio gatvės spaustuvėje Vilniuje. Tačiau Prezidentei D. Grybauskaitei vadovaujant Lietuvai, atsakomybės jau išvengė net 15 Lietuvos kolaborantų, kurių pavardes net atskleisti atsisako LR Generalinė prokuratūra. Todėl Sausio 13-osios “didvyrių“ išdavimas Lietuvai tikrai neatitinka P. D. Grybauskaitės ir p. P. Porošenko supratimo apie jų „europines vertybes“. Labai norėčiau būti neteisus, taip vertindamas šiuos asmenis, kuriais vis dar aklai pasitiki daug žmonių. Per daug žmonių pasitiki šiais melagiais ir veidmainiais. Per daug dar žmonių pasitiki ir V. Landsbergiu, nežinia už ką pardavusį savo principus ir tylintį dėl pernai lapkričio 3 d. LR Generalinės prokuratūros įvykdyto Sausio 13-osios bylos nutraukimo net dėl devynių jos epizodų. Visų pirma, dėl TSKP CK Vilniaus aukštosios partinės mokyklos, dėl Lietuvos piliečių, gynusių paskutinę okupantų dar neužgrobtą Lietuvos Respublikos spaustuvę Maironio gatvėje Vilniuje, sumušimo,..

Nuosekliai Europos Sąjungos valstybėje Lietuvoje, į kurią jau rodoma pirštu, kuriama ne bet kokia, o sukarinta teisėsauga. Prisiminkime, kad nuo sausio 1 d. kariškiai jau turi teisę surašyti mums protokolus dėl administracinės teisės pažeidimo, jei nevykdome jų nurodymų. Panevėžyje kariškiai jau praktikavosi tai daryti kažkuriuose lošimų namuose. Kariškių žinioje jau centras, kontroliuojantis internetinę mūsų asmeninę ir žiniasklaidos erdvę. Policija jau turi teisę be teismo sankcijos dviem parom bet ką atjungti nuo interneto. O „mokslinis“ „Mokslo pievų“ tyrimas jau nustatė alternatyvinės žiniasklaidos, kuri skleidė naujienas apie protestuojančius dėl skalūnų, referendumo ir kitų „griekų‘, tinklą, dalį kurio kovo 19 d. jau pradėjo ‚čiupinėti“ mūsų teisėsauga ir tuo džiaugtis mūsų sisteminė žiniasklaida. Ar senai dar ištrūko BNS žurnalistės iš Prezidentės „skiepų“ bylos? Beje, byla dar nebaigta. Teismas dar gali jus prisiminti.

Dar 2012 m. ir 2014 m. referendumų pretekstu Prezidentės D. Grybauskaitės mokytojas ir „krikštatėvis“ visažinis V. Landsbergis įvardino šiuos Rusijai „dirbančius“ Lietuvos priešus. Dabar matome tik šios užduoties vykdymo pradžią po „teisinio“ ir „mokslinio“ pasiruošimo.

Šiandien dar kartą klausiu Vytauto Landsbergio ir Dalios Grybauskaitės, kodėl dirbate reakcingųjų Rusijos jėgų naudai? Tų, kurios siekia galimo konflikto su Lietuva ir kurios siekia, kad sausio 13-osios tiesa nebūtų nustatyta. Kai išdrįsite, bailiai, viešai atsakyti, kodėl „užsimerkiate“ ir „nematote‘ šios bylos nutraukimo, tada galėsite ir Zigmą Vaišvilą, vienintelį skundžiantį šį Generalinės prokuratūros įvykdytą bylos nutraukimą, vadinti dirbančiu Rusijai. Galite interpretuoti, kad aš dirbu Rusijos naudai, tačiau pridurkite savo veidmainiškuose postringavimuose, kad dirbu demokratiškai Rusijai ir Lietuvai. O judu abu, susipynę KGB voratinkliuose ir dabartinės Lietuvos valdžios finansinėse aferose, dirbate reakcingosios Rusijos naudai. Tuo mes ir skiriamės. Ir dar skiriamės požiūriu į melą, pinigų troškimą.

Abu Jūs režisavote ir taip vadinamos D. Ulbinaitės bylos spektaklį – p. Dalios Grybauskaitės „skiepus“ nuo jos praeities, kurią matome ir šios dienos Respublikos Prezidentės spektakliuose. Išdrįskite duoti parodymus šioje byloje, nes teismas jau nustatė, kas net Respublikos Prezidentės kabinete režisavo šį mūsų žmonių mulkinimo spektaklį. Bet esate bailių bailiai – to nedarote. Dangstotės monopolizuotu LRT eteriu ir teisėsauga. Bet neilgai. Manau, netruksite sulaukti M. Saakašvilio likimo – teks slėptis nuo Interpolo paieškos paskutinėje tokius veikėjus priglaudžiančioje Europos valstybėje Ukrainoje, įsidarbinus dar vienu Ukrainos Prezidento (tikėtina, kad tuo metu juo jau gali būti kitas oligarchas I. Kolomoiskis) patarėju. Tik reikia nepamiršti iš anksto pasiruošti Lietuvos Respublikos aukščiausiųjų apdovanojimų. Bent tokių, kuriuos suteikėte savo nuolankiems tarnams šiemet vasario 16-osios proga. Galėsite atsilyginti už prieglobstį ir paramą įvairiems tuščiagarbiams. Tokiems, kaip jūsų Lietuvai planuojamas kitas Respublikos Prezidentas ambasadorius Ž. Povilionis, savo vadovaujamoje Lietuvos ambsadoje Vašingtone priėmęs iš M. Saakašvilio rankų Gruzijos aukštą apdovanojimą. Nedovanotinas kvalifikuoto ambasadoriaus “užmarštumas’, kad M. Saakašvilis jau pusantrų metų nebėra Gruzijos Prezidentu, kad jį ieško Interpolas.

Ką gi, dar kartą įsitikinome, kad labai svarbu skleisti tiesą. To labai reikėjo sąjūdžio laikais, to nemažiau trūksta šiais, naujos diktatūros ir cenzūros Lietuvoje laikais.

2015-03-21 ZV Kodel dirbama Rusijos reakcionieriu naudai.doc