Zigmas Vaišvila „Tautos teisė gintis“, 2014-02-09, Vilnius

Donatas

Nėra taip visoj ES, o ten, kur yra - sudėti saugikliai palankūs tai šaliai ir jos piliečiams, kad nors oficialiai ir galima žemės įsigyti bet kam, tačiau praktiškai tai padaryti yra keblu (reikia mokėti tos šalies kalbą, gyventi ir mokėti mokesčius toje šalyje kelis metus ir pan.). Ar skaitei kokius saugiklius Butkevičius su savo šaika sukūrė?
Dėl UAB'ų taip, kaip dažnai pasitaiko, sistemoj sąmoningai ar nesąmoningai palikta spragų tokiems dalykams vykti, bet ar dėl to dabar reikia leisti tiems makleriams legalizuotis ir viską įsiteisinti oficialiai?..
Kaip manai, kokią naudą/pelną Lietuva ar tiesiog eilinis pilietis gaus, kai užsienio kompanija įsigis, tarkim, 500ha, užsodins jam labiausiai pelną nešančia kultūra, nuėmęs derlių jį realizuos užsieny ir taip stekens žemę tol, kol galės iš jos išspausti pelną? Tiesa, kiek tenka su kitataučiais pakalbėt, tai pas jų būna taip, kad užsienio kompanijos atsiveža savo techniką ir darbuotojus, daug jų gi nereikia, viskas mechanizuota. Padirba sezoną, susikrauna šmutkes ir atgal gimtinėn.
Kitas variantas - naudingosios iškasenos. Dar ne taip seniai buvo pakeisti įstatymai, Konstitucija, kad būtų kuo lengviau ir supaprastinta tvarka jas siurbti, kasti. Vėlgi, ar manai, kad pelnas nusės Lietuvoje?
Nežinau, gal esu paveiktas propagandos, populistų, bet kad ir kokius turtus žadėtų viena ar kita valdžia, įvairios sąjungos, tačiau gimtinės žemė, mano galva, turi priklausyti tik Lietuvos piliečiams.
Beje, pastebėjimas gal ne į temą, bet panašu, kad lietuviai labiau skurdžiai dvasine prasme, nei materialia. Vienose iš turtingiausių Europos valstybių žmonės investuoja į savišvietą, keliones, sveikas pramogas, sportą, kai tuo tarpu lietuviams dažnai svarbiausia blizgučiai, atrodyti prašmatniai, investuojama į savęs žalojimą (rūkalai, alkoholis), paskui į maisto papildus organizmo atstatymui ir t.t. ir pan. Kitaip tariant, skirtingos vertybės nukreipia pinigų srautus kita, kuriančia ir tausojančia, linkme, ko pasėkoje atsiranda visa ko gausa.

 

Dėl besitęsiančios informacinės blokados, kviečiu visus būti kiek įmanoma aktyvesniais, skleisti informacija dėl žemės referendumo, kuris vyks birželio 29 d. Ką paveldėjome iš protėvių, išsaugokime ateities kartom. Ką pasakė ir vakar kalbintas žydų tautybės Lietuvos pilietis - "negali žinoti kas bus po 50 metų, jei kas nori investuoti, investuos ir taip išsinuomodami tą žemę, o valstybėje žemė negali būti parduodama svetimšaliams"

Referendumas dėl žemės nepardavimo užsieniečiams BIRŽELIO 29 d. TU PRIVALAI DALYVAUTI! Įveikti nusistovėjusios nomenklatūros melą. Patikėti vis dar plazdančia Tautos dvasingumo liepsna. Nes aš tikiu ir apklaustų 65% tiki taip pat. Tad nenuvilk.


Return
Jun 5, 2014 Posted by: Adminas